شتاب دهنده استارتاپ چیست؟
شتابدهنده استارتاپ (انگلیسی: Seed accelerator یا Startup accelerator) یا به اختصار شتابدهنده شرکتی است که از ابتدای کار یک استارتاپ آن را تحت پوشش خود در میآورند و برای این کار از میان شرکت کنندگان، پس از مدتی کوتاه مورد ایدهای برگزیده و به عنوان استارتاپ انتخاب میکند. شتابدهندهها با سرمایهگذاری اولیه بر روی یکشرکت نوپا، درصدی از مالکیت آن را در اختیار گرفته و در مقابل به گردانندگان پروژه آموزشهای لازم برای کسب موفقیت بهتر را خواهند داد.
در کشور ما نیز کارآفرینان خیلی سریع توانستند خود را با امواج جهانی استارتاپ همراه کنند. مجموعه هایی همچون دیجی کالا، کافه بازار ،تخفیفان ،اسنپ و… با موفقیت خود آنچنان جوی را در کشور ایجاد نمودند که حتی واشنگتن پست را نیز مجبور کردند در رابطه با فعالیت استارتاپ ها در کشور عزیمان یعنی ایران، مطلبی را منتشر کند.
در این مقاله قصد داریم تا به (شتاب دهنده ها) بپردازیم. تعریف ساده شتاب دهنده این است که به مجموعه هایی گفته می شود که حمایت های لازم را از استارتاپ ها به عمل می آورند و آن ها را به سمت موفقیت سوق می دهند.
شتاب دهنده جاویدان
فعالیت و مراحل کاری شتابدهنده
هر شتاب دهنده فعالیتهایی را برای حمایت، رشد و ثبات استارتاپها انجام میدهد. که در بیشتر رقالب ها ، 4 مرحله وجود دارد.
۱- انتخاب اولیه: در این مرحله هر شتابدهنده با فراخوان دادن از میان استارتاپهای موجود تعدادی را برای آمادهسازی که بین ۱ تا ۳ ماه صورت میکند انتخاب میکند. این انتخاب توسط مدیران یا مربیان (mentors) انجام میشود.
۲- آمادهسازی: در بخش آمادگی اولیه که بین ۱ تا ۳ ماه طول میکشد، شتابدهنده مفاهیم ابتدایی کسبوکار را برای استارتاپها آموزش داده و با هدفسازی استارتاپها را به سازماندهی اولیه نزدیک میکند. در پایان این دوره تعداد استارتاپ مورد نظر برای دورهی اصلی شتاب انتخاب شده و در شتابدهنده میمانند.
۳- دورهی شتاب: در این دوره استارتاپهایی که ماندهاند در قبال دریافت مبلغی (معمولا مابین ۵هزار تا ۲۰ هزار دلار معادل ۱۶ میلیون تا ۷۰ میلیون تومان) درصدی از سهماشان را به نام شتابدهنده میکنند. این سهام معمولا میان ۱۰ تا ۲۰ درصد است. در کنار این کمک مالی استارتاپها از طریق مربیان و مشاوران آن مرکز شتابدهنده استارتاپ خود را تجاریسازی میکنند یا به مرز تجاری شدن میرسانند. این دوره حدود ۴ تا ۹ ماه طول میکشد.
۴- معرفی به سرمایهگذار: پس از اتمام دورهی شتاب کار استارتاپها تقریباً در شتابدهنده تمام میشود و در روز نمایش، استارتاپها خود را برای سرمایهگذاران معرفی میکنند تا بتوانند برای استارتاپ خود سرمایهگذار پیدا کنند.
تاریخچه شتاب دهنده ها
شتاب دهنده ها درسال 2005 میلادی در بریتانیا متولد شدند. Y Combinator اولین شتاب دهنده ای بود که در کمبریج انگلستان خود را به دنیای استارت آپ ها معرفی کرد. بعد از این شرکت های TechStars، Seedcamp وStartupbootcamp به ترتیب در سالهای 2006، 2007 و 2010 میلادی به عنوان شتاب دهنده فعالیت خود را آغاز کردند.
در حال حاضر ۱۵ شتاب دهنده برتر دنیا به شرح زیر هستند:
- Y Combinator
- TechStars
- AngelPad
- Launchpad LA
- MuckerLab
- AlphaLab
- Capital Innovators
- Tech Wildcatters
- Surge Accelerator
- The Brandery
- Betaspring
- BoomStartupب
- Entrepreneurs Roundtable Accelerator
- JumpStart Foundry
- DreamIt Ventures
ویدیو های معرفی شتاب دهنده ها
شتاب دهنده فینووا
فینووا گذرگاه کارآفرینان به دنیای کسب و کارهای شکوفا و پایدار است. مسیری پر چالش، اما با افقی روشن.
فینووا (Finnova) که مخفف Fintech Innovation Nova است، فعالیت خود را از سال 1394 آغاز نمود و در حال حاضر یکی از بازیگران اصلی در اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری کشور است. این مرکز خدمات خود را در چهار بخش فضای کار اشتراکی، سرمایهگذاری متمرکز بر حوزه فینتک، آکادمی و توسعه شبکه همکاری به استارتاپها ارایه میدهد.
فینووا مکانی است که استارتاپها، منتورها و مشاوران، شرکتهای بزرگ و تخصصی، و سرمایهگذاران گرد هم میآیند تا با همافزایی و مشارکت در این اکوسیستم، فضای مناسبی برای رشد و توسعه کسب و کار استارتاپها فراهم نمایند.
فینووا با تمرکز بر سرمایهگذاری بر روی استارتاپهای حوزه فینتک (فناوریها و نوآوریهای مالی) در تلاش است تا حمایت همهجانبهای از استارتاپهای مستعد و فعال این حوزه داشته باشد. همچنین فینووا با ایجاد فضای کار اشتراکی، تلاش دارد به ترویج فرهنگ کار گروهی بپردازد تا استارتاپها در کنار یکدیگر چالشهای کار تیمی را در محیطی که متناسب با نیازهای خاص این دوره از کسب و کارشان پیشبینی شدهاست، تجربه کنند. درهای فینووا به روی تیمهای خوشفکر و فعال باز است.
[fvplayer src=”https://ipsabalan.ir/wp-content/uploads/2017/09/finnova.mp4″ splash=”https://ipsabalan.ir/wp-content/uploads/2017/09/finnova.jpg” width=”640″ height=”360″]
شتاب دهنده جاویدان
[fvplayer src=”https://ipsabalan.ir/wp-content/uploads/2017/09/javidanac.mp4″ splash=”https://ipsabalan.ir/wp-content/uploads/2017/09/javidanac.jpg” width=”640″ height=”360″]